Tips voor een gezonde werkomgeving.

Tips voor een gezonde werkomgeving

15 april 2019

Naar het koffiezetapparaat of even naar de printer, als er nog tijd over is een half uurtje genieten van de natuur tijdens een middagwandeling. Maar heb ik zo wel voldoende beweging tijdens een werkdag? Voor iedereen die achter een bureau werkzaam is moet deze vraag heel bekend voorkomen. Daarom willen wij je een aantal makkelijke tips meegeven, deze tips kunnen helpen bij het creëren van een gezonde werkomgeving.

#1 Gezonde voeding
Gezonde voeding is altijd belangrijk, maar zeker als je heel de dag stilzit voor je werk. Want tijdens je werk pak je toch snel een ongezond tussendoortje, want dat was namelijk het enige wat er nog in huis was vanmorgen. Gelukkig worden gezonde maaltijden in bedrijfskantines steeds populairder, dit maakt het nu makkelijker om gezonde voeding te gebruiken. Maar heb je toch heel veel zin in een tussendoortje? Kies dan voor een cracker met avocado, een stuk groente of fruit.

#2 Persoonlijke ontwikkeling
Iedereen heeft behoefte aan uitdagingen en doelstellingen, dit zorgt namelijk voor een motiverende werkomgeving. Daarom is het belangrijk om regelmatig in gesprek te gaan met een leidinggevende of manager om je toekomst visie te bespreken.

#3 Activiteiten
Veel werkgevers hebben momenteel aandacht voor de gezondheid en vitaliteit van medewerkers. Dit heeft namelijk goede invloed op de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Om deze reden gaan steeds meer bedrijven aan de slag met het aanbieden verschillende activiteiten op het gebied van vitaliteit. Waaronder:

Worden deze activiteiten binnen de organisatie waar jij werkt ook aangeboden? Schroom niet om mee te doen, dit zal je werkprestaties zichtbaar verbeteren. Wil je ook graag bedrijfsyoga of een andere activiteit binnen de organisatie waarvoor je werkt?

#4 Communicatie / samenwerking
Interne communicatie is ook een belangrijk onderdeel van de werksfeer. Op het moment dat iedereen voor zichzelf bezig is wordt het namelijk lastig om een gezellige en goede werksfeer te creëren. Om deze interne communicatie te verbeteren kan ieder bedrijf aan de slag met activiteiten. Met behulp van activiteiten zoals kickboksen, ouderwets gym en verschillende balsporten, moet je met je team samenwerken. Hierdoor zal de interne communicatie en samenwerking snel verbeteren.

Wil je nog meer leuke ideeën opdoen om de vitaliteit en gezondheid binnen jullie organisatie te verbeteren? Neem eens een kijkje op onze website!